100% biologisch
 
 
 
 

Hoe werkt het

 
1. WAT IS ETHERISCHE OLIE
Etherische olie (ook wel essentiŽle olie genoemd) wordt gemaakt uit planten of gewassen. Deze zeer geconcentreerde olie wordt meestal gewonnen door middel van stoomdestillatie. Nadat de stoom is afgekoeld kan de etherische olie uit de plant worden gescheiden. Deze olie is het pure concentraat van de plant met alle natuurlijke smaak en geurstoffen. Er zijn grote hoeveelheden planten nodig om enkele druppels etherische olie te maken. Deze olie is te geconcentreerd (en bitter) om direct in voeding te gebruiken. De etherische olie die wij gebruiken is 100% biologisch en vormt de basisgrondstof voor de (olie) kristallen.
 
 
 
2. DE OLIE KRISTALLEN
De etherische olie (van bijvoorbeeld Mint) wordt vervolgens ingekapseld in de kristallen van biologische agave. Agave is een cactussoort die vooral voorkomt in delen van Noord en Zuid Amerika. Dit eindproduct heet nu ETHERISCHE OLIE KRISTALLEN en is een heerlijke en krachtige smaakmaker voor vele gerechten in de keuken. Een smaaksensatie die u nog zelden op deze manier heeft ervaren. De kristallen bevatten geen zout, suiker en weinig calorieŽn (0,2 Kcal per portie). De kristallen zijn 100% biologisch en natuurlijk.
 
 
 
 

3. HOE TE GEBRUIKEN
Strooi een klein snufje kristallen direct over uw gerechten, op dezelfde manier als een specerij of een kruid. Slechts een zeer kleine hoeveelheid is voldoende voor het krachtige (natuurlijke) aroma, 1 potje bevat circa 400 porties. De toepassingen in de keuken zijn eindeloos. Van ijs tot pasta, thee, soepen, desserts, salades, cocktails en nog veel meer. De kristallen zijn zowel in koude als warme gerechten en zowel in vaste als vloeibare vorm te verwerken. Het beste resultaat wordt verkregen wanneer de kristallen aan het einde van het kookproces worden toegevoegd. Bewaar de kristallen op een droge plaats.
 
 
 

4. DE VOORDELEN
- Voor het eerst is het mogelijk om met etherische olie te koken
- Een zeer krachtig (natuurlijk) aroma
- Nieuwe smaken (zoals Ylang Ylang) die tot nu toe nog niet beschikbaar waren
- Slechts een zeer kleine hoeveelheid is nodig (kostenbesparing)
- Bevat geen zout, suiker en calorieŽn
- Makkelijk doseerbaar
- De kristallen zijn oplosbaar in vloeistof, dit in tegenstelling tot etherische olie
- 100% biologisch en natuurlijk
- Kortom: een geheel nieuwe vorm van natuurlijke smaken